I wanna find here...

воскресенье, 17 января 2010 г.

Аналіз статті про ВІЛ/СНІД вакцину

Стаття "Вакцина от ВИЧ: не было, нет, но будет?" в інтернет виданні 24.ua

Оригінал статті http://24.ua/news/show/id/11654.htm

1. В статті не розділені поняття ВІЛ та СНІД, не охарактеризовано кожне з цих понять і не пояснено, що ВІЛ - вірус, а СНІД - хвороба, яку він викликає. Інколи автора сама плутає ці поняття і використовує їх недоречно, плутаючи місцями.
2. Вакцина - профілактичний засіб, який не використовується для лікування того, хто вже захворів. Теоретично може існувати терапевтична вакцина, яка могла би попереджати розвиток хвороби інфікованого, але її ще не існує і такий термін в статті не використовується.
3. Зараження ВІЛ не призводить до 100% смертності. Є значний відсоток (10-15%) людей стійких до ВІЛ взагалі, і 10% людей, у яких не розвивається СНІД при зараженні ВІЛ. Про це в статті сказано, але не чітко і зрозуміти важко.
4. "Решение проблемы появится, когда ученые выяснят, благодаря чему это происходит (чому деякі люди не хворіють і не заражуються)." Вченим вже відома можливао причина за рухунок чого це відбувається.
5. Як розшифровується СНІД в татті немає. Тому коли раптово з'являється слово імунодефіцит, не зрозуміло до чого він.
6. "... от момента заражения до каких-либо серьезных проявлений заболевания проходит определенное время ... исчисляющееся годами." і "терапия (антіретровірусна)... позволяет максимально долго – годами – подавлять размножение вируса». Виходить, що лікуй, що не лікуй, хвороба прийде лише через кілька років. Не вистачає статистики, що СНІД розвивається через 9-11 років після зараження, а АРВ терапія допомогає зменшити розвиток СНІДу до 1,7%.
7. Немає другої сторони. По-перше, про те, що АРВ терапія ще шкідливіша за СНІД і вбиває людей швидше ніж хвороба. По-друге, про те, що можливо зовсім не ВІЛ викликає СНІД.

Комментариев нет:

Отправить комментарий